
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Ένας γλυκός κορμός που συνδυάζει το αφράτο παντεσπάνι, την αρωματική μαρμελάδα, την κρέμα γκαρνί και τη σοκολάτα για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό γιορτινό επιδόρπιο.
Η προσθήκη του ινδοκάρυδου δίνει μια εξωτική πινελιά, ενώ η σοκολάτα προσθέτει γεύση και διακόσμηση.
Είναι εύκολος στην παρασκευή και ιδανικός για τις γιορτινές μέρες!
Υλικά
Για το παντεσπάνι:- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (όχι γεμάτο)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
- Μαρμελάδα της αρεσκείας μας (αρκετή για να καλύψει το παντεσπάνι)
Για την επικάλυψη:
- 1 συσκευασία γκαρνί σκόνη βανίλιας
- Ινδοκάρυδο (κατά βούληση)
Για τα σχέδια:
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 2 κ.σ. γάλα φρέσκο
- 1 κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει (περίπου 15-20 λεπτά).
- Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
- Έπειτα, το τρυπάμε ελαφρώς με πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό, ξεκινώντας από τη μία άκρη.
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν καραμέλα για να διατηρήσουμε το σχήμα του ρολού και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Απλώνουμε την κρέμα γκαρνί ομοιόμορφα πάνω στο ρολό και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Με ένα κορνέ ή κουτάλι, δημιουργούμε σχέδια με τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στον κορμό.
- Αφήνουμε την κουβερτούρα να παγώσει στο ψυγείο.
Ο χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο είναι έτοιμος να σερβιριστεί!
Απολαύστε τον με την οικογένεια και τους φίλους σας για ένα ξεχωριστό γλυκό στις γιορτές.
