Χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο

Κορμός με μαρμελάδα και ινδοκάρυδο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Ένας γλυκός κορμός που συνδυάζει το αφράτο παντεσπάνι, την αρωματική μαρμελάδα, την κρέμα γκαρνί και τη σοκολάτα για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό γιορτινό επιδόρπιο.
Η προσθήκη του ινδοκάρυδου δίνει μια εξωτική πινελιά, ενώ η σοκολάτα προσθέτει γεύση και διακόσμηση.
Είναι εύκολος στην παρασκευή και ιδανικός για τις γιορτινές μέρες!


Υλικά

Για το παντεσπάνι:
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (όχι γεμάτο)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας (αρκετή για να καλύψει το παντεσπάνι)

Για την επικάλυψη:
  • 1 συσκευασία γκαρνί σκόνη βανίλιας
  • Ινδοκάρυδο (κατά βούληση)

Για τα σχέδια:
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. γάλα φρέσκο
  • 1 κ.γ. βούτυρο


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει (περίπου 15-20 λεπτά).
  4. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  5. Έπειτα, το τρυπάμε ελαφρώς με πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.

Διαμόρφωση του κορμού:
  1. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό, ξεκινώντας από τη μία άκρη.
  2. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν καραμέλα για να διατηρήσουμε το σχήμα του ρολού και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Απλώνουμε την κρέμα γκαρνί ομοιόμορφα πάνω στο ρολό και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Με ένα κορνέ ή κουτάλι, δημιουργούμε σχέδια με τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στον κορμό.
  7. Αφήνουμε την κουβερτούρα να παγώσει στο ψυγείο.

Ο χριστουγεννιάτικος κορμός με ινδοκάρυδο είναι έτοιμος να σερβιριστεί! 
Απολαύστε τον με την οικογένεια και τους φίλους σας για ένα ξεχωριστό γλυκό στις γιορτές. 
Καλή όρεξη!


Δημιουργός συνταγής: Tatjana Mico

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget