
ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Υλικά:
- 400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 20 γρ. κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
- 1 πρέζα αλάτι
- 620 γρ. αλεύρι, μαλακό
- 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 180 γρ. αμύγδαλο φυλέ ή χοντροκομμένα αμύγδαλα
- Ανθόνερο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε μέσα το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει
- Προσθέτουμε την βανίλια, το κονιάκ, το αλάτι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Πλάθουμε μπάλες 30 γρ. η καθεμία, τις πατάμε να είναι λιγάκι πιο πλακουτσοτές, τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά
- Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ψεκάζουμε με το ανθόνερο, πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε
Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas
