Υπέροχοι Κουραμπιέδες


ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά:
400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ. κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
1 πρέζα αλάτι
‌620 γρ. αλεύρι, μαλακό
‌1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
180 γρ. αμύγδαλο φυλέ ή χοντροκομμένα αμύγδαλα
Ανθόνερο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε μέσα το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει
Προσθέτουμε την βανίλια, το κονιάκ, το αλάτι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Πλάθουμε μπάλες 30 γρ. η καθεμία, τις πατάμε να είναι λιγάκι πιο πλακουτσοτές, τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά
Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ψεκάζουμε με το ανθόνερο, πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε


Credits:
Alex Foukas