
ΑΦΡΑΤΟ ΕΛΙΟΨΩΜΟ
Υλικά (για ταψί Νο30)
- 600 γρ. αλεύρι ανάμεικτο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- χλιαρό νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για 3 λεπτά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Ξαναζυμώνουμε, κόβουμε σε κομμάτια, βάζουμε μέσα 3 - 4 ελιές, κλείνουμε και τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου