ΑΦΡΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
Η συνταγή είναι για ένα μεγάλο ψωμί.
Εγώ έκοψα τη ζύμη σε κομμάτια για ατομικά ψωμάκια, τα δίπλωσα 1 - 1 και τα εβαλα να φουσκώσουν στο ταψί.
Υλικά
- 1,5 κ.γ. μαγιά στιγμής
- 260 γρ. χλιαρό νερό
- 360 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1,5 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το νερό, το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε με το γάντζο για 10 λεπτά.
- Αρχίζουμε με χαμηλή ταχύτητα και συνεχίζουμε με δυνατή ταχύτητα.
- Κάνουμε την ζύμη σε μπάλα και την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.
- Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και αδειάζουμε την ζύμη.
- Ρίχνουμε αλευράκι και διπλώνουμε.
- Τη βάζουμε στο ταψάκι μας, την χαράζουμε, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 40 λεπτά.
- Ραντίζουμε με νεράκι ή με το πινέλο και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι, ηλιόσπορους ή ότι άλλο θέλουμε. Βάζουμε στον φούρνο ένα μεταλλικό μπολάκι με νερό.
- Έπειτα βάζουμε το ψωμί να ψηθεί στους 220 βαθμούς C για 25 λεπτά στις αντιστάσεις.