Αφράτα ατομικά ψωμάκια

Ατομικά ψωμάκια

ΑΦΡΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ


Η συνταγή είναι για ένα μεγάλο ψωμί.
Εγώ έκοψα τη ζύμη σε κομμάτια για ατομικά ψωμάκια, τα δίπλωσα 1 - 1 και τα εβαλα να φουσκώσουν στο ταψί.


Υλικά

  • 1,5 κ.γ. μαγιά στιγμής
  • 260 γρ. χλιαρό νερό
  • 360 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κ.γ. αλάτι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το νερό, το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε με το γάντζο για 10 λεπτά.
  2. Αρχίζουμε με χαμηλή ταχύτητα και συνεχίζουμε με δυνατή ταχύτητα. 
  3. Κάνουμε την ζύμη σε μπάλα και την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.
  4. Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και αδειάζουμε την ζύμη.
  5. Ρίχνουμε αλευράκι και διπλώνουμε.
  6. Τη βάζουμε στο ταψάκι μας, την χαράζουμε, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 40 λεπτά.
  7. Ραντίζουμε με νεράκι ή με το πινέλο και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι, ηλιόσπορους ή ότι άλλο θέλουμε. Βάζουμε στον φούρνο ένα μεταλλικό μπολάκι με νερό. 
  8. Έπειτα βάζουμε το ψωμί να ψηθεί στους 220 βαθμούς C για 25 λεπτά στις αντιστάσεις.

ΠΗΓΗ: Eleni Kappou, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget