ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα κάθε στιγμή! Γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα!
Μπορείτε να βάλετε και ό,τι άλλη γέμιση επιθυμείτε.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 400 με 450 γρ.
- 1 κρόκο αυγού + λίγο γάλα + σουσάμι για την επάλειψη
- λουκανικάκια κοκτέιλ
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
- Μόλις φουσκώσει, πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μικρού μανταρινιού.
- Ανοίγουμε σε οβάλ φύλλο και με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετες γραμμές (ανοίγματα) από τη μέση του φύλλου και κάτω.
- Τοποθετούμε στο πάνω μέρος το λουκάνικο και ρολάρουμε προς το κάτω μέρος όπου βρίσκονται οι γραμμές.
- Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
- Αλείφουμε τα πιτάκια με το μείγμα κρόκο - γάλα - σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου