Λουκανικοπιτάκια αφράτα και νόστιμα!

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ!


Φτιάξτε τα και απολαύστε τα κάθε στιγμή! Γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα!
Μπορείτε να βάλετε και ό,τι άλλη γέμιση επιθυμείτε.


Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 400 με 450 γρ.
  • 1 κρόκο αυγού + λίγο γάλα + σουσάμι για την επάλειψη
  • λουκανικάκια κοκτέιλ


Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
  4. Μόλις φουσκώσει, πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μικρού μανταρινιού.
  5. Ανοίγουμε σε οβάλ φύλλο και με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετες γραμμές (ανοίγματα) από τη μέση του φύλλου και κάτω.
  6. Τοποθετούμε στο πάνω μέρος το λουκάνικο και ρολάρουμε προς το κάτω μέρος όπου βρίσκονται οι γραμμές.
  7. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά.
  8. Αλείφουμε τα πιτάκια με το μείγμα κρόκο - γάλα - σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου

 Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget