Αφράτα Σταφιδοψωμάκια

Σταφιδόψωμα αφράτα

ΑΦΡΑΤΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑΚΙΑ

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. νερό
  • 3 φακελάκια μάγια
  • 2 κοφτά κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. χλιαρή μαργαρίνη 
  • 4 βανίλιες
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • 200 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το νερό στο κάδο του μίξερ μαζί με τη μάγια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες, την κανέλα και το γαρίφαλο, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε και την χλιαρή μαργαρίνη και ζυμώνουμε.
  4. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε.
  5. Αφήνουμε να φουσκώσουν, πλάθουμε σε σταφιδοψωμάκια και τα βάζουμε σε ταψί.
  6. Αφήνουμε να φουσκώσουν ακόμα 30 λεπτά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  7. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλείφουμε με μέλι που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό για να γυαλίσουν.

Σταφιδόψωμα αφράτα
Σταφιδόψωμα αφράταΣταφιδόψωμα αφράτα

Credits:

Οι Λιχουδιές της Σόφης (συνταγή)
Ευα Τσιμπλ. (Εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ