Ζαμπονοτυροπιτάκια αφράτα

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ 


Υλικά (για 40 τεμάχια)

  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό ολόκληρο + 1 ασπράδι
  • 4 - 4,5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση
  • ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα γαλοπούλα)
  • τυρί γκούντα τριμμένη 
  • κέτσαπ
Για το άλειμμα
  • 1 κρόκος αυγού αραιωμένος με λίγο γάλα


Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι με το γάλα, το αυγό, το ασπράδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι.
  3. Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια.
  5. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο και κόβουμε το καθένα σε 8 τρίγωνα.
  6. Αλείφουμε κάθε τρίγωνο με κέτσαπ, τοποθετούμε λίγο τυρί τριμμένο και λίγη γαλοπούλα και τυλίγουμε ρολάροντας από το φαρδύ μέρος προς στο στενό.
  7. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget