ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
Υλικά (για 40 τεμάχια)
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό ολόκληρο + 1 ασπράδι
- 4 - 4,5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη γέμιση
- ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα γαλοπούλα)
- τυρί γκούντα τριμμένη
- κέτσαπ
- 1 κρόκος αυγού αραιωμένος με λίγο γάλα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι με το γάλα, το αυγό, το ασπράδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι.
- Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο και κόβουμε το καθένα σε 8 τρίγωνα.
- Αλείφουμε κάθε τρίγωνο με κέτσαπ, τοποθετούμε λίγο τυρί τριμμένο και λίγη γαλοπούλα και τυλίγουμε ρολάροντας από το φαρδύ μέρος προς στο στενό.
- Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!