ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Το ολόκληρο λεμόνι του δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά.
Υλικά
- 1 μέτριο βιολογικό λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- 3 αυγά
- 100 ml λάδι (εγώ χρησιμοποίησα ηλιέλαιο)
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το βιολογικό λεμόνι και κόβουμε τις άκρες.
- Στη συνέχεια κόβουμε το λεμόνι σε όγδοα και αφαιρούμε όλους τους σπόρους.
- Το πολτοποιούμε μαζί με το νερό και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρέπει να πάρουν αρκετά ανοιχτό χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πουρέ λεμονιού, τη βανίλια και το λάδι.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε.
- Προσθέτουμε κουταλιά -κουταλιά στο μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί για κέικ στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 40 λεπτά περίπου.
- Μόλις κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!