Αλμυρή Κολοκυθόπιτα

Κολοκυθόπιτα αλμυρή

ΑΛΜΥΡΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


Υλικά

Για το φύλλο
  • 220 γρ.αλευρι Κούλα
  • 220 γρ. αλεύρι Μάννα για πίτες
  • 200 ml νερό εμφιαλωμένο
  • 10 γρ.αλατι
  • 20 γρ.ξυδι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
  • 1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης 
  • δυόσμο 
  • μάραθο 
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 χούφτα τραχανά 
  • 2 αυγά 
  • 4 μεγάλα μανιτάρια σαμπιγιον
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Για το φύλλο
  1. Ζύμωσα το ζυμάρι στο μίξερ για 15'.
  2. Το Ζύμωσα λίγο στο χέρι να γυαλίσει. 
  3. Το έβαλα σέ ένα μπολ και έβαλα στο ψυγείο για 1 νύχτα.
  4. Το πρωί χώρισα την ζύμη μου σε 9 μπαλάκια.
  5. Το ένα το προέψησα και το άφησα στην άκρη.
  6. Τα άλλα 8 τα πασπαλίσα με νισεστέ, τα σκέπασα με μία πετσετούλα και τα άφησα μεχρι να φτιάξω τη γέμιση.

Για τη γέμιση
  1. Έξυσα την κολοκύθα, έριξα λίγο αλάτι και την έβαλα σέ ένα πλαστικό σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά της.
  2. Την άφησα 2 ώρες, την έστυψα και λίγο με τα χέρια.
  3. Καθάρισα τα μανιτάρια και τα σοτάρισα με λίγο λαδάκι σε καυτό τηγάνι.
  4. Τα άφησα στην άκρη.
  5. Έβαλα σέ ένα τηγάνι το κρεμμύδι το ξερό με λίγο νεράκι να βράσει, να φύγει η (αψαδα) του.
  6. Όταν εξατμίστηκε το νερό έριξα το ελαιόλαδο και αφού ζέστανε έριξα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ, την στυμμένη κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι και τα σοταρισμενα μανιτάρια και αφού μαγειρευτηκαν λίγο τα έβγαλα από την φωτιά.
  7. Έριξα τα μυρωδικά και όταν κρύωσε έριξα τα αυγά, τον τραχανά και το τυρί. 
  8. Τα άφησα λίγο να ενωθούν οι μυρωδιές.
  9. Χρησιμοποίησα ταψί 33εκ. 
  10. Έβαλα τα 2 πρώτα φύλλα αλάδωτα. Αλάδωτο και το ταψί.
  11. Έβαλα τα άλλα δύο φύλλα λαδωμένα.
  12. Έβαλα τη μισή γέμιση, το προψημένο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση.
  13. Έβαλα τα άλλα 4 φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα. 
  14. Άνοιξα μεγαλύτερο το τελευταίο φύλλο και το έστρωσα με σούρες.
  15. Έκανα κοθρο.
  16. Χάραξα την πίτα.
  17. Την πέρασα με ελαιόλαδο, τη ράντισα με νερό και την έψησα στους 180C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή