Σπανακοτυρόπιτα και λαχταριστές Τυρόπιτες στο τηγάνι

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ


Υλικά

Για τη Γέμιση
  • 3/4 του κιλού σπανάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 κρεμμυδάκια χλωρά
  • 2 πράσα
  • 2/3 από το ματσάκι άγριο μάραθο
  • Δυόσμο
  • Μερικά φύλλα σέσκουλα
  • 2 αυγά
  • 350 με 400 γρ τυρί Φέτα ή όσο θέλετε
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το Ζυμάρι
  • 1 Κιλό αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 και μισό Κοφτο κουταλάκι γλ αλάτι
  • Νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Το ζυμάρι γίνεται πολύ, φτιάχνω και τυρόπιτες από αυτό
 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια και τις μυρωδιές.
  2. Κόβουμε τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά να μαραθουν.
  3. Κόβουμε τα σπανάκια ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε να βγάλουν τα υγρά τους, τα στίβουμε πιέζοντας τα στις χούφτες μας και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
  4. Ρίχνουμε όλες τις μυρωδιές ψιλοκομμένες, τα πράσα με το κρεμμύδι, το τυρί τα αυγά το πιπέρι και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ανοίγουμε 11 φύλλα το πρώτο το ψήνω και το τρίβω μέσα στη γέμιση να απορροφήσει τυχόν υγρά.
  6. Έχουμε λαδωσει το ταψί και στρώνουμε 5 φύλλα κάτω λαδωνοντας κάθε ένα που βάζουμε.
  7. Ρίχνουμε την γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωνοντας ανάμεσά τους και το επάνω.
  8. Γυρίζουμε τα φύλλα που εξεχουν σε κόθρο χαράζουμε σε κομμάτια καταβρεχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 165 με 170 βαθμούς Κελσίου περίπου μιάμιση ώρα.
  9. Με το ίδιο ζυμαράκι έφτιαξα και τυρόπιτες με τυρί φέτα τις οποίες τηγάνισα.

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget