ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Υλικά
Για τη Γέμιση
- 3/4 του κιλού σπανάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 κρεμμυδάκια χλωρά
- 2 πράσα
- 2/3 από το ματσάκι άγριο μάραθο
- Δυόσμο
- Μερικά φύλλα σέσκουλα
- 2 αυγά
- 350 με 400 γρ τυρί Φέτα ή όσο θέλετε
- Αλάτι - πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το Ζυμάρι
- 1 Κιλό αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1 και μισό Κοφτο κουταλάκι γλ αλάτι
- Νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια και τις μυρωδιές.
- Κόβουμε τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά να μαραθουν.
- Κόβουμε τα σπανάκια ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε να βγάλουν τα υγρά τους, τα στίβουμε πιέζοντας τα στις χούφτες μας και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
- Ρίχνουμε όλες τις μυρωδιές ψιλοκομμένες, τα πράσα με το κρεμμύδι, το τυρί τα αυγά το πιπέρι και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε 11 φύλλα το πρώτο το ψήνω και το τρίβω μέσα στη γέμιση να απορροφήσει τυχόν υγρά.
- Έχουμε λαδωσει το ταψί και στρώνουμε 5 φύλλα κάτω λαδωνοντας κάθε ένα που βάζουμε.
- Ρίχνουμε την γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωνοντας ανάμεσά τους και το επάνω.
- Γυρίζουμε τα φύλλα που εξεχουν σε κόθρο χαράζουμε σε κομμάτια καταβρεχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 165 με 170 βαθμούς Κελσίου περίπου μιάμιση ώρα.
- Με το ίδιο ζυμαράκι έφτιαξα και τυρόπιτες με τυρί φέτα τις οποίες τηγάνισα.
Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!