ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ
Υλικά
- 200 ml ζεστό γάλα
- 100ml ζεστό νερό
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 70 ml ηλιέλαιο
- 1 ασπράδι αυγού
- 550 γρ αλεύρι
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 50 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου για τη ζύμη
- 50 γρ βούτυρο για το εσωτερικό άλειμμα
- 250 γρ τυρι φέτα με δυο τρεις κουταλιές γάλα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη .
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ασπράδι και λίγο - λίγο το αλεύρι με το αλάτι.
- Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι βάζουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ομοιογενές ζυμαράκι.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μια ώρα.
- Κατόπιν το ρίχνουμε στον πάγκο μας και κόβουμε σε 12 ίσα μέρη.
- Τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά .
- Ξεκινώντας από το πρώτο μπαλάκι τα ανοίγουμε ένα - ένα σε οβάλ φυλλαράκια.
- Τα αλείφουμε με λίγο μαλακό βούτυρο, βάζουμε στη μια πλευρά το τυρί και τυλίγουμε σε ρολάκι. Δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για περίπου μισή ώρα.
- Κατόπιν τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε ανακατέψει με μια κουταλιά γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι εάν θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30 με 35 λεπτά ανάλογα τον κάθε φούρνο.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!