Νόστιμα Τυροψωμάκια



ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ


Υλικά
  • 200 ml ζεστό γάλα
  • 100ml ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 70 ml ηλιέλαιο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 550 γρ αλεύρι
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 50 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου για τη ζύμη
  • 50 γρ βούτυρο για το εσωτερικό άλειμμα
  • 250 γρ τυρι φέτα με δυο τρεις κουταλιές γάλα
  
Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη .
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ασπράδι και λίγο - λίγο το αλεύρι με το αλάτι. 
  3. Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι βάζουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ομοιογενές ζυμαράκι.
  4. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μια ώρα.
  5. Κατόπιν το ρίχνουμε στον πάγκο μας και κόβουμε σε 12 ίσα μέρη.
  6. Τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά .
  7. Ξεκινώντας από το πρώτο μπαλάκι τα ανοίγουμε ένα - ένα σε οβάλ φυλλαράκια.
  8. Τα αλείφουμε με λίγο μαλακό βούτυρο, βάζουμε στη μια πλευρά το τυρί και τυλίγουμε σε ρολάκι. Δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  9. Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για περίπου μισή ώρα. 
  10. Κατόπιν τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε ανακατέψει με μια κουταλιά γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι εάν θέλουμε.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30 με 35 λεπτά ανάλογα τον κάθε φούρνο.


ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget