ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά:Κατσικάκι (ποσότητα κατά προτίμηση)
1 ποτήρι νερό (για τη γάστρα)
Πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Χυμός από λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Λίγο κόκκινο πιπέρι
1 ποτήρι νερό (για το ταψί)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε το κατσικάκι στη γάστρα με 1 ποτήρι νερό και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C.
Μετά από 1 ώρα, μεταφέρουμε το κατσικάκι σε ταψί κουζίνας.
Προσθέτουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κατσικάκι και τις πατάτες.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί.
Σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C.
Αφαιρούμε το κάλυμμα και αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 220°C.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά το κατσικάκι και οι πατάτες.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί λίγο πριν το σερβίρισμα και απολαμβάνουμε!
Credits: Filio Filio, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ