Μαραθοτηγανίτες



Είναι γρήγορος και πολύ νόστιμος μεζές, αλλά και ως κυρίως, με συνοδεία από τηγανιτές πατάτες!!

ΜΑΡΑΘΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Υλικά

  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • νερό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 4 - 5 κ.σ. ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια με τον μάραθο κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Με το αλεύρι και ανάλογο νερό, φτιάχνουμε ένα σφιχτό χυλό.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τον μάραθο, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε σε καυτό λάδι κουταλιές απ' το μίγμα μας και τηγανίζουμε κι απ' τις δύο πλευρές.



Credits:

Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ