Πώς να καθαρίσετε και να αλατίσετε τα ψάρια σας

Συμβουλή για το καθάρισμα και το αλάτισμα των ψαριών

Για να καθαρίσουμε τα ψάρια αρχικά τα βάζουμε σε μπολ με ξύδι για μια ώρα.
Μετά τα βάζουμε πάνω σε ξύλινη βάση ώστε να μη γλιστράνε (εγώ έτσι κάνω) παίρνουμε ένα μαχαίρι και ξύνουμε όλη την επιφάνεια μέχρι να ξεκολλήσουν όλα τα λέπια.
Ανοίγουμε στο πλάι, βγάζουμε τα εντόσθια, τα πετάμε και πλένουμε πολύ καλά εσωτερικά ώστε να ασπρίσει, να μην έχει αίματα και να είναι πεντακάθαρο μέσα και έξω.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτηρι και αλατίζουμε 1 ώρα πριν τα μαγειρέψουμε. Έτσι το αλάτι εισχωρεί στο ψάρι και γίνονται πιο νόστιμα.
Αν τα τηγανίσουμε, όταν τα βγάζουμε ζεστά προσθέτουμε το λεμόνι αμέσως, έτσι απορροφάται καλύτερα.

Δείτε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!