ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΆΣΤΡΑ
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό από σπάλα με κόκκαλο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Τρυπάμε σε μερικά σημεία και βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου.
- Βάζουμε την κατσαρόλα η οποία μπαίνει και στο φούρνο, στη φωτιά με λάδι να κάψει και θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο και μισό ποτήρι νερό.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την βάζουμε στο φούρνο στους 220°C μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
- Αφού γίνει το κρέας, το βγάζουμε, σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένουμε με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
- Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.
Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni