Χοιρινό ψητό στη γάστρα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΆΣΤΡΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΆΣΤΡΑ


Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό από σπάλα με κόκκαλο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Τρυπάμε σε μερικά σημεία και βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα η οποία μπαίνει και στο φούρνο, στη φωτιά με λάδι να κάψει και θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο και μισό ποτήρι νερό.
  6. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την βάζουμε στο φούρνο στους 220°C μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
  7. Αφού γίνει το κρέας, το βγάζουμε, σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένουμε με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
  8. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΆΣΤΡΑ

Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget