ΚΕΪΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Αυτό το κέικ είναι ένας γλυκός παράδεισος για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, θα έχετε ένα πλούσιο, αφράτο κέικ γεμιστό με λαχταριστές στρώσεις σοκολάτας και πραλίνας.
Υλικά:
- 5 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. λευκή κουβερτούρα
- Πραλίνα φουντουκιού
- Κομμάτια σοκολάτας και διάφορα σοκολατοειδή για γέμιση
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 50 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
- Κόβουμε το κέικ σε τρεις δίσκους οριζόντια.
- Από τον μεσαίο δίσκο, κόβουμε περιμετρικά μια λωρίδα φάρδους 2 εκατοστών περίπου.
- Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο και απλώνουμε μια στρώση πραλίνα φουντουκιού.
- Τοποθετούμε τον μεσαίο δίσκο (αφού έχουμε κόψει την περιμετρική λωρίδα) και απλώνουμε άλλη μια στρώση πραλίνα φουντουκιού.
- Τοποθετούμε τον τρίτο δίσκο.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Με ένα πινέλο, καλύπτουμε το πάνω μέρος του κέικ και το βαθούλωμα του μεσαίου δίσκου με τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα.
- Γεμίζουμε το βαθούλωμα με κομμάτια σοκολάτας και διάφορα σοκολατοειδή.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Credits:
Maria Anestaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ