ΣΑΡΛΟΤ ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΜΗΛΑ
Υλικά
- 3 πακέτα σφολιατίνια
- 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
- 600 γρ γάλα φρέσκο
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτήρι άχνη
- 2 κόκκινα μήλα
Για το σιρόπι
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 φέτες λεμόνι
Εκτέλεση
- Αρχικά κάνουμε τα μήλα ως εξής:
- Πλένουμε τα μήλα.
- Καθαρίζουμε το ένα μήλο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετουλες αφού βέβαια αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
- Το άλλο μήλο το κόβουμε σε λεπτές φετουλες χωρίς να καθαρίσουμε την φλούδα του.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά, από το σημείο βρασμού, τα υλικά για το σιρόπι.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε μέσα σε αυτό τις φετουλες μήλου.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά και τις αφαιρούμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα τσερκι Νο 26 βάζουμε γύρω - γύρω όρθια σφολιατίνια.
- Βάζουμε και στη βάση. Αν χρειαστεί σπάμε σφολιατίνια για να καλύψουμε τα κενά.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα για μιλφέιγ με 600 γρ. γάλα και τη βάζουμε πάνω στα σφολιατίνια.
- Καλύπτουμε την κρέμα με τις φετουλες από το καθαρισμένο μήλο.
- Βάζουμε μια άλλη στρώση σφολιατίνια.
- Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μισό ποτήρι άχνη μέχρι να γίνει μια πλούσια σαντιγί.
- Την βάζουμε πάνω στα σφολιατίνια.
- Στολίζουμε με τις φετουλες μήλου που δεν καθαρίσαμε.
- Γλασαρουμε τα μήλα με μαρμελάδα βύσσινο ή ότι γεύση θέλουμε.
- Στο υπόλοιπο πασπαλιζουμε με τριμμένες σφολιατινες, άχνη και κακάο.