ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ
Αγαπημένη σε κάθε τραπέζι, για κάθε περίσταση.
Υλικά
Για το dressing- 80 γρ. μαγιονέζα
- 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι
- 1 σακουλάκι σαλάτα έτοιμη με μαρούλι, iceberg, ρόκα, λόλα κόκκινη, ό,τι μας αρέσει
- 1 αγγούρι σε φετούλες
- 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 2 φέτες γραβιέρα
- 2-3 αβγά βρασμένα κομμένα στα 4
Εκτέλεση
Για το dressing
Για τη σαλάτα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ. από το dressing.
- Προσθέτουμε την σαλάτα, το αγγούρι και τα ντοματίνια.
- Ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα και τη γραβιέρα σε τετραγωνάκια 1 εκ. τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζουμε στο μπολ.
- Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο μπολ. Στην επιφάνεια ρίχνουμε το dressing να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.