ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΝΤΕΛΙΚΑΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 morfat σαντιγί
- 1 ζαχαρούχο
- 2 βανίλιες
- 1 κονσέρβα ανανά (10 ροδέλες) κομμένους σε κύβους.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη σαντιγί για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο μέχρι ν' αφρατέψει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
- Σε τσέρκι 20 εκ. στρώνουμε τα σαβαγιάρ, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει γρήγορα στο χυμό απ' την κονσέρβα του ανανά, προσθέτοντας και λίγο κονιάκ (προαιρετικά).
- Στρώνουμε λίγη από την σαντιγί, από πάνω βάζουμε τους μίσους κύβους ανανά και ξαναστρώνουμε από πάνω λίγη ακόμα σαντιγί.
- Ξανά βουτηγμένα σαβαγιάρ, μία στρώση σαντιγί και τέλος τους υπόλοιπους κύβους ανανά (κρατώντας λίγους για την διακόσμηση), φροντίζοντας το τελευταίο επίπεδο να είναι μόνο σαντιγί (κρατάμε λίγη για το στόλισμα).
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεί μία νύχτα.
- Την επομένη ξεφορμάρουμε και στρώνουμε γύρω - γύρω την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί.
- Διακοσμούμε όπως μας αρέσει!
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου