ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Ό,τι πρέπει για το βραδινό μας κι όχι μόνο!!
Σκέτη αφρός!
Υλικά
- 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 της κούπας λάδι (ό,τι σας αρέσει, εγώ έβαλα ηλιέλαιο)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- 5 μικρά αυγά
- λίγο πιπέρι και αλάτι
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, 180 με 200 γρ.
- τυρί φέτα, περίπου 400 γρ.
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να αλλάξουν χρώμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι, χτυπάμε για λίγο ακόμα και σταματάμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Τέλος τρίβουμε την φέτα σε μεγαλούτσικα τρίμματα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ (25×35) και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου(ανάλογα το φούρνο).
Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood