ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ!
Γλυκάκι ονειρικό
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- χυμός πορτοκαλιού - λεμονιού
Για την κρέμα πατισερί
- 1/2 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κρόκους αυγών
- 1 βανιλέτα
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για την κρέμα πορτοκάλι - μανταρίνι
- 500 γρ. χυμό πορτοκάλι - μανταρίνι (πιο πολλά τα πορτοκάλια)
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- λίγο λικέρ
Για τη διακόσμηση
- 1 σακουλάκι γκαρνί που το φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του
- ξύσμα πορτοκαλιού
- κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Βουτάω τα σαβαγιάρ σε χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού και τα στρώνω σε 26αρα φόρμα.
- Κάνω την κρέμα πατισερί ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να πήξει.
- Συγχρόνως σε άλλο κατσαρολάκι έχω βάλει τα υλικά για την κρέμα πορτοκάλι - μανταρίνι κι ανακατεύω μέχρι να πήξει.
- Ρίχνω πάνω στα σαβαγιάρ μια κουταλιά κρέμα - μια κουταλιά από την κρέμα πορτοκαλιού, εναλλάξ.
- Στη συνέχεια το βάζω στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
- Τέλος έχω χτυπήσει ένα σακουλάκι γκαρνί και το στρώνω από πάνω.
- Πασπαλίζω με ξύσμα πορτοκαλιού και λίγη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!