Ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκάκι με σαβαγιάρ και δύο κρέμες!



ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ!

Γλυκάκι ονειρικό

Υλικά

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • χυμός πορτοκαλιού - λεμονιού


Για την κρέμα πατισερί
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 βανιλέτα
  • 1 κ.σ. βούτυρο


Για την κρέμα πορτοκάλι - μανταρίνι
  • 500 γρ. χυμό πορτοκάλι - μανταρίνι (πιο πολλά τα πορτοκάλια)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • λίγο λικέρ

Για τη διακόσμηση
  • 1 σακουλάκι γκαρνί που το φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Βουτάω τα σαβαγιάρ σε χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού και τα στρώνω σε 26αρα φόρμα.
  2. Κάνω την κρέμα πατισερί ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να πήξει.
  3. Συγχρόνως σε άλλο κατσαρολάκι έχω βάλει τα υλικά για την κρέμα πορτοκάλι - μανταρίνι κι ανακατεύω μέχρι να πήξει.
  4. Ρίχνω πάνω στα σαβαγιάρ μια κουταλιά κρέμα -  μια κουταλιά από την κρέμα πορτοκαλιού, εναλλάξ.
  5. Στη συνέχεια το βάζω στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
  6. Τέλος έχω χτυπήσει ένα σακουλάκι γκαρνί και το στρώνω από πάνω.
  7. Πασπαλίζω με ξύσμα πορτοκαλιού και λίγη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.



Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget