ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ
Ένα πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό με το μοσχαράκι να λιώνει στο στόμα και τα φασολάκια να παίρνουν απίστευτη νοστιμιά από το κρέας!!
Δοκιμάστε το!!
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι, ποντίκι, κομμένο σε μικρές μερίδες
- 1 κιλό φασολάκια κατεψυγμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μικρό καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 αποξηραμένη γλυκοκαυτερή πιπερίτσα (τις αποξηραίνω το καλοκαίρι και τις βάζω σε όλα σχεδόν τα φαγητά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστη ρίγανη
- ελάχιστο δυόσμο ξερό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 βάζο σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1 κοφτή κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- στη μύτη από το κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένω το κρέας, το στεγνώνω καλά με χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώνω και το αλευρώνω ελαφρά.
- Βάζω μερικές κουταλιές ελαιόλαδο στη χύτρα και αφήνω να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία.
- Σοτάρω το κρέας ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζω από τη χύτρα, ρίχνω το κρεμμύδι με το σκόρδο και το σοτάρω να πάρει χρώμα.
- Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρω για λίγο να βγάλει το άρωμά του.
- Προσθέτω τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το καρότο, την πιπερίτσα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και τον μαϊντανό, ανακατεύω, προσθέτω νερό ώστε μόλις να σκεπάζει το κρέας και βράζω για 7 - 8 λεπτά.
- Προσθέτω τα φασολάκια και βράζω για αλλά 13 λεπτά.
- Γίνεται λουκουμάκι!!!
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!