Φασολάκια με μοσχάρι στη χύτρα


ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Ένα πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό με το μοσχαράκι να λιώνει στο στόμα και τα φασολάκια να παίρνουν απίστευτη νοστιμιά από το κρέας!!
Δοκιμάστε το!!


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι, ποντίκι, κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 κιλό φασολάκια κατεψυγμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 αποξηραμένη γλυκοκαυτερή πιπερίτσα (τις αποξηραίνω το καλοκαίρι και τις βάζω σε όλα σχεδόν τα φαγητά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελάχιστη ρίγανη
  • ελάχιστο δυόσμο ξερό
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 βάζο σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • στη μύτη από το κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πλένω το κρέας, το στεγνώνω καλά με χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώνω και το αλευρώνω ελαφρά.
  2. Βάζω μερικές κουταλιές ελαιόλαδο στη χύτρα και αφήνω να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία.
  3. Σοτάρω το κρέας ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  4. Το βγάζω από τη χύτρα, ρίχνω το κρεμμύδι με το σκόρδο και το σοτάρω να πάρει χρώμα.
  5. Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρω για λίγο να βγάλει το άρωμά του.
  6. Προσθέτω τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το καρότο, την πιπερίτσα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και τον μαϊντανό, ανακατεύω, προσθέτω νερό ώστε μόλις να σκεπάζει το κρέας και βράζω για 7 - 8 λεπτά.
  7. Προσθέτω τα φασολάκια και βράζω για αλλά 13 λεπτά.
  8. Γίνεται λουκουμάκι!!!


Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget