Φλογέρες με τυρί και γαλοπούλα



ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 ml σπορέλαιο
  • 250 γρ γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε γάλα, μαγιά, ζάχαρη και δύο κουταλιές από το αλεύρι.
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά. 
  3. Ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι και φτιάχνουμε ζυμάρι. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. 
  4. Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, σκεπάζουμε και αφήνουμε 15 λεπτά. 
  5. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε παραλληλόγραμμο πολύ λεπτό, βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε.
  6. Αυγουλώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. 
  7. Αν θέλουμε ρίχνουμε σουσάμι. 
  8. Εγώ έβαλα σουσάμι ανάλογα την γέμιση. 
  9. Χωρίς σουσάμι είναι με γαλοπούλα - τυρί, με πολύ σουσάμι είναι με φέτα και λίγο σουσάμι στο κέντρο της φλογέρας είναι με γέμιση λουκάνικο-τυρί. 
  10. Αν βάλετε λουκάνικο επειδή είναι χοντρό κόψτε το οριζόντια στα 3 όπως στην φωτογραφία.


Credits:

Στρατούλα Αλεξανδρή
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ