
ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 ml σπορέλαιο
- 250 γρ γάλα χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύουμε γάλα, μαγιά, ζάχαρη και δύο κουταλιές από το αλεύρι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά.
- Ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι και φτιάχνουμε ζυμάρι. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα.
- Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, σκεπάζουμε και αφήνουμε 15 λεπτά.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε παραλληλόγραμμο πολύ λεπτό, βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε.
- Αυγουλώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Αν θέλουμε ρίχνουμε σουσάμι.
- Εγώ έβαλα σουσάμι ανάλογα την γέμιση.
- Χωρίς σουσάμι είναι με γαλοπούλα - τυρί, με πολύ σουσάμι είναι με φέτα και λίγο σουσάμι στο κέντρο της φλογέρας είναι με γέμιση λουκάνικο-τυρί.
- Αν βάλετε λουκάνικο επειδή είναι χοντρό κόψτε το οριζόντια στα 3 όπως στην φωτογραφία.




Δημιουργός συνταγής: Στρατούλα Αλεξανδρή
