ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου
- Φετάκια Ζαμπόν ή γαλοπούλας
- Τυρακια του τοστ
- Αλάτι πιπέρι
- Λίγο αλεύρι
- Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα κυβάκια
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- 150 ml Κρέμα γάλακτος για μαγειρική
Εκτέλεση
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα στήθη σε φέτες στα δυο ή στα τρία, εάν ειναι μεγάλα, και τα χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο που ειναι για κρέας να πλατύνουν.
- Τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε επάνω μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυράκι γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του κοτόπουλου και τυλίγουμε σε ρολάκι.
- Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε στο αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο.
- Όταν ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα ρολάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Κατόπιν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και ριχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοτριμμένο και τις πιπεριές.
- Αφού σοταριστούν λίγο ρίχνουμε νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.
- Αφού μαλακώσουν οι πιπεριές τις πολτοποιούμε και τις σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε το ζωμό που σουρώσαμε πάλι στο τηγάνι και μέσα βάζουμε τα ρολάκια.
- Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε ένα με δυο λεπτά να βράσουν μαζί και αποσύρουμε από τη φωτιά.