Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με σάλτσα πιπεριάς

Κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριάς

ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • Φετάκια Ζαμπόν ή γαλοπούλας
  • Τυρακια του τοστ
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα κυβάκια 
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 με 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 150 ml Κρέμα γάλακτος για μαγειρική 


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα στήθη σε φέτες στα δυο ή στα τρία, εάν ειναι μεγάλα, και τα χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο που ειναι για κρέας να πλατύνουν.
  2. Τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Βάζουμε επάνω μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυράκι γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του κοτόπουλου και τυλίγουμε σε ρολάκι.
  4. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε στο αλεύρι.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο.
  6. Όταν ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα ρολάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  7. Κατόπιν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και ριχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
  8. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοτριμμένο και τις πιπεριές.
  9. Αφού σοταριστούν λίγο ρίχνουμε νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.
  10. Αφού μαλακώσουν οι πιπεριές τις πολτοποιούμε και τις σουρώνουμε.
  11. Ρίχνουμε το ζωμό που σουρώσαμε πάλι στο τηγάνι και μέσα βάζουμε τα ρολάκια.
  12. Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  13. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε ένα με δυο λεπτά να βράσουν μαζί και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριάς

ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni