ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΎΡΙ
Σας εγγυώμαι ότι πρόκειται για απίθανο πιάτο.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
φρέσκο τζίντζερ (ποσότητα όσο ένα καρύδι)
1/2 ποτήρι κρασιού ούζο
φρέσκο φασκόμηλο
1 κ.γ. μπούκοβο
λίγο μπαχάρι τριμμένο
αλάτι,
πιπέρι
1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι
1 κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο ή λεμόνι
πλιγούρι σε αναλογία με νερό 1:2
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το χοιρινό σε ελάχιστο λάδι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και τζίντζερ σε μεγάλα κομμάτια γιατί θα τα αφαιρέσουμε μετά.
Τσιγαρίζουμε λίγο.
Σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι, και ένα ποτήρι βραστό νερό και σιγοβράζουμε να μαλακώσει.
(Παίρνουμε το μισό υγρό και συμπληρώσουμε νερό σε μικρή κατσαρολίτσα για να βράσουμε το πλιγούρι και να γίνει νόστιμο.)
Προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι, αφαιρούμε το σκόρδο και το τζίντζερ και λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε και τη μαρμελάδα.
Σερβίρουμε με το πλιγούρι μας και παγωμένη μπύρα.
Η συνταγή είναι δική μου.
Ο συνδυασμός υλικών κι αρωμάτων δεν είναι τυχαίος, προέκυψε μετά από δοκιμές και θεωρώ ότι είναι πραγματικά ωραίος.
Credits:
Katerina Tsiakmaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ