ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ
Ένα καταπληκτικό Μεξικάνικο φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε!!Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
- 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί κομμένες σε καρεδάκια (εγώ δεν είχα κόκκινη και έβαλα 2 πορτοκαλί)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι καγιέν (κατά βούληση, όσο καυτερό το θέλετε)
- ή 1 - 2 πιπεριές τσίλι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 μικρή κονσέρβα κόκκινα φασόλια
- 5 μέτριες τορτίγιες
- 250 γρ. τσένταρ ή γκούντα τριμμένο
Για τη σάλτσα
- 1/2 κουτί ντομάτα στο ρεντέ
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 1 κοφτή κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρω στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο με τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Προσθέτω αλάτι και πιπέρι καγιέν ή την πιπεριά τσίλι.
- Κλείνω το καπάκι κι αφήνω για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να βγάλει τα υγρά του και να ψηθεί.
- Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τα φασόλια και το γιαούρτι και ανακατεύω.
- Στο μεταξύ έχω βάλει σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά της σάλτσας και αφήνω να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.
- Μοιράζω τη γέμιση στις τορτίγιες, ρίχνω λίγο τριμμένο τυρί, τις κλείνω και τις τοποθετώ τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα ελαφρά λαδωμένο ορθογώνιο πυρέξ.
- Περιχύνω κάθε μία με τη σάλτσα και ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ώστε να λιώσει το τυρί.
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!