ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Mια υπέροχη συνταγή για Μηλόπιτα, με λίγα υλικά που έχουμε όλοι διαθέσιμα στην κουζίνα μας
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ. (125 γρ)
- 1 κ.γ baking powder
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (115 γρ)
- 2/3 κούπας ζάχαρη (130 γρ)
- 2 αυγά μεγάλα
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ κονιάκ ή ρούμι
- 2 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175℃ στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε ενα πυρέξ. (Το πυρέξ που χρησιμοποίησα έχει διάμετρο 20cm) ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στο πλάι.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Χτυπάμε για 2 λεπτά να αφρατέψουν το βούτυρο με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
- Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε το κονιάκ και την βανίλια.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να ενωθούν τα μήλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 40-50 λεπτά (μου πήρε 50 ακριβώς) ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα το κέντρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε σχάρα, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Η δόση αυτή βγάζει 6-8 κομμάτια.