Μοσχαράκι λεμονάτο με κοφτό μακαρονάκι


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


Εκπληκτικό φαγητό πραγματικά.

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες ή ολόκληρο νουά ή σπαλομύτα
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ½ λεμόνι, τον χυμό
2 σκελίδες σκόρδο
2 δάφνες
½ κ.γ. μπούκοβο
1 ½ κ.γ. αλάτι
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (2 κ.σ. φυλλαράκια)
600ml ζωμό κότας
100ml ελαιόλαδο

Για το Κοφτό μακαρόνι:
300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
20 γρ. βούτυρο
50 γρ. τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
2 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σε δυνατή ένταση σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος απ’ όλες τις πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα και νοστιμιά.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στη κατσαρόλα που έχει χαμηλώσει η ένταση για να σοταριστούν επί 5-7 λεπτά και ν’ αρχίσουν να καραμελώνουν.
Προσθέτετε τη δάφνη και το μπούκοβο και ανακατεύετε κάθε τόσο.
Όταν τα κρεμμύδια έχουν νοστιμίσει απ’ το σοτάρισμα, προσθέτετε πίσω το κρέας με τα ζουμιά που έχει βγάλει κι ρίχνετε τον ζωμό, το λεμόνι και το σκόρδο.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να βράσει ο ζωμός.
Όταν το φαγητό έχει πάρει βράση, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρεύεται επί τουλάχιστον 1:30 ώρα (έως και 2:00 ή παραπάνω ανάλογα με το κρέας) μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας, τόσο ώστε να μπορεί να σπάσει αν το πιέσετε με τη κουτάλα. 
Τότε προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη και την αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά με ανοιχτή κατσαρόλα και να βγάλει όλα τα αρώματά της.
Κλείνουμε τη φωτιά.
Αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα απ’ τη κατσαρόλα σε ένα πιάτο.
Πήζουμε την σάλτσα ρίχνοντας σε λίγο νερό 1 κ.γ corn flaour, το αδειάζουμε στην σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
Εάν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε.
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι αναλόγως τις οδηγίες, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε το μακαρονάκι. 
Σερβίρουμε με το κρέας και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. (συνταγή από caruso)


Credits: