Μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος στο τηγάνι με πουρέ πατάτας



ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ


Φανταστικές με γλυκόξινη γεύση!
Πεντανόστιμες και ζουμερές!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε, και στεγνώνουμε της μπριζόλες.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  3. Αλατίζουμε τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά να μαγειρεύουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  4. Αποσύρουμε της μπριζόλες σε ένα πιάτο.
  5. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε 3 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτές φέτες, 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες και 2 σκελίδες σκόρδο.
  6. Βάζουμε αλάτι και λίγη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσαμικο και μισό ποτήρι ζεστό νερό.
  8. Βάζουμε μαζί με τα λαχανικά της μπριζόλες με το ζουμι τους από πάνω, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρεύουν σε χαμηλή φωτιά.
  9. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ βούτυρο, 5-6 φύλλα βασιλικού, 5-6 αγγούρακια σε φέτες και ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε μαζί με πιπεριές και την σάλτσα, λίγο πιπέρι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
  11. Τα συνοδεύετε με ότι θέλετε, σήμερα θα τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτες πολύ εύκολα.
  12. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. 
  13. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με αλατόνερο.
  14. Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από την κατσαρόλα και επειδή μου χάλασε το εργαλείο του πουρέ, έβαλα τις πατάτες στο κάδο του μίξερ και με ένα πιρούνι τις πατάμε.
  15. Ρίχνουμε λίγο γάλα, βούτυρο, μουσκοκάρυδο και χτυπάμε με το μίξερ.
  16. Γίνεται τέλειος κρεμώδες πουρές.
  17. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget