ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
Φανταστικές με γλυκόξινη γεύση!
Πεντανόστιμες και ζουμερές!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε, και στεγνώνουμε της μπριζόλες.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Αλατίζουμε τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά να μαγειρεύουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Αποσύρουμε της μπριζόλες σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε 3 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτές φέτες, 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες και 2 σκελίδες σκόρδο.
- Βάζουμε αλάτι και λίγη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσαμικο και μισό ποτήρι ζεστό νερό.
- Βάζουμε μαζί με τα λαχανικά της μπριζόλες με το ζουμι τους από πάνω, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρεύουν σε χαμηλή φωτιά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ βούτυρο, 5-6 φύλλα βασιλικού, 5-6 αγγούρακια σε φέτες και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε μαζί με πιπεριές και την σάλτσα, λίγο πιπέρι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Τα συνοδεύετε με ότι θέλετε, σήμερα θα τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτες πολύ εύκολα.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με αλατόνερο.
- Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από την κατσαρόλα και επειδή μου χάλασε το εργαλείο του πουρέ, έβαλα τις πατάτες στο κάδο του μίξερ και με ένα πιρούνι τις πατάμε.
- Ρίχνουμε λίγο γάλα, βούτυρο, μουσκοκάρυδο και χτυπάμε με το μίξερ.
- Γίνεται τέλειος κρεμώδες πουρές.
- Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi