ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟΜΗΧΑΝΗ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ!
Υλικά
- 6 φλυτζ του καφέ ζάχαρη
- 3 φλυτζ του καφέ γάλα εβαπορέ (έβαλα φρέσκο)
- 450 γρ βούτυρο
- 3 κουταλάκια κοφτα αμμωνία
- 4 αυγά
- 3 με 4 βανίλιες
- 1250 με 1300 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και εν συνεχεία ένα - ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Λιώνουμε την αμμωνία σε ζεστό γάλα και την προσθέτουμε.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι δουλεύοντας με το μίξερ. Δεν θέλει πολύ, ίσα να αφομοιωθεί το αλεύρι.
- Έχουμε το ειδικό εργαλείο για μπισκότα, βάζουμε μέσα ζυμαράκι, τα πατάμε ένα - ένα στο ταψί και βγαίνουν από κάτω. Αν θέλουμε αλλάζουμε τα δισκάκια στο εργαλείο για διαφορετικά σχέδια. Στα ταψιά δεν βάζουμε τίποτα δεν κολλάνε καθόλου.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα, για 15 λεπτά, δυο - δυο τα ταψιά.
- Στα μισά του ψησίματος τα αλλάζουμε θέση.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κατόπιν βάζουμε μαρμελάδα στο ένα μπισκότο και καπακώνουμε με το άλλο.
- Βγαίνουν 6 ταψιά του φούρνου.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni