ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
Υλικά
- 4 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. γάλα
- 150 γρ. καλαμποκέλαιο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 μπέικιν
- 2 βανίλιες
Για το σιρόπι
- 250 γρ. γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κακάο
- 100 γρ. καλαμποκέλαιο
Για τα τρουφάκια.
- 100 γρ. ζεστή κρέμα γάλακτος
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα
- 100 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 50 γρ. φουντούκια
- 50 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμενο στρογγυλό ταψακι Νο 26 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Κάνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα υλικά μέχρι να γίνει σιρόπι.
- Κόβουμε την κρύα σοκολατόπιτα σε κομμάτια και σιροπιαζουμε με ζεστό σιρόπι.
Για τα τρουφάκια.
- Ανακατεύουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος τη λευκή κουβερτουρα έως ότου λιώσει.
- Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα φουντούκια και τα καρύδια.
- Τα ανακατεύουμε στην λιωμένη σοκολάτα.
- Τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πασπαλιζουμε με καρύδα.