Νόστιμη Σοκολατόπιτα διακοσμημένη με φανταστικά Τρουφάκια

Σοκολατόπιτα και Τρουφάκια

ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ


Υλικά

  • 4 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 μπέικιν
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι
  • 250 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο

Για τα τρουφάκια.
  • 100 γρ. ζεστή κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 100 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. καρύδια


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμενο στρογγυλό ταψακι Νο 26 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
  4. Κάνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα υλικά μέχρι να γίνει σιρόπι.
  5. Κόβουμε την κρύα σοκολατόπιτα σε κομμάτια και σιροπιαζουμε με ζεστό σιρόπι.

Για τα τρουφάκια.
  1. Ανακατεύουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος τη λευκή κουβερτουρα έως ότου λιώσει.
  2. Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα φουντούκια και τα καρύδια.
  3. Τα ανακατεύουμε στην λιωμένη σοκολάτα.
  4. Τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πασπαλιζουμε με καρύδα.
Σοκολατόπιτα και Τρουφάκια