ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Υλικά
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3,5 κούπες αλεύρι (βάζουμε 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1,5 γ.ο.χ.)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1/2 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
- 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1 αβγό
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι, το δυόσμο, το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τα τυριά και το αυγό.
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι για μισή ώρα σκεπασμένο με μια χοντρή πετσέτα.
- Βάζουμε το ζυμαράκι σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι, το απλώνουμε, κάνουμε γούβες με τα δάχτυλα, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180° για 35 – 40 λεπτά.
Credits:
Αριάνα Μεϊντανά