3,5 κούπες αλεύρι (βάζουμε 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1,5 γ.ο.χ.)
1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
1 αβγό
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, το αλεύρι, το δυόσμο, το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τα τυριά και το αυγό.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι για μισή ώρα σκεπασμένο με μια χοντρή πετσέτα.
Βάζουμε το ζυμαράκι σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι, το απλώνουμε, κάνουμε γούβες με τα δάχτυλα, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180° για 35 – 40 λεπτά.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!