Παραδοσιακός Πηλιορείτικος Μπακλαβάς

Μπακλαβάς

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ


Ένας Ιδιαίτερος Μπακλαβάς, Αρχοντικός, Πλούσιος με Απίθανη Γεύση και Άρωμα που πραγματικά θα κάνει θραύση στα εορταστικά Τραπέζια σας. Μπακλαβάς με τέλειο Σιρόπιασμα αμέτρητες στρώσεις φύλλου και Γέμισης από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς!!

Υλικά

  • 1 κιλό φύλλο Βηρυτού
  • 450 γρ Ελαιόλαδο έξτρα Παρθένο
  • 250 γρ Φουντούκια Τριμμένα Καβουρδισμένα
  • 700 γρ Καρύδια Τριμμένα Καβουρδισμένα
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ σούπας Κανέλα Σκόνη
  • Ολόκληρα Γαρύφαλλα

Για το Σιρόπι
  • 1 κιλο ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 γρ Νερό
  • 1 λεμόνι κομμένο στα Τέσσερα
  • 3 Γαρύφαλλα Ολόκληρα
  • 2 Ξυλάκια κανέλας
  • 120 γρ Γλυκόζη
  • 1 βανίλια


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Credits:
Bake It