ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΥ
Υλικά
Για τη Ζύμη- 320 γρ αλεύρι
- 2 αυγά
- 160 γρ βούτυρο
- 60 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 γρ βανίλια
- 2 κ.σ. γάλα
- Μια πρέζα αλάτι
Για τη Γέμιση
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή ότι άλλη γέμιση θέλετε.
- Εγώ έβαλα μαρμελάδα από βερίκοκα, ροδάκινα και νεκταρίνια που είχα φτιάξει το καλοκαίρι
- Καρύδι ψιλοτριμμένο για πάνω από την μαρμελάδα
Εκτέλεση
- Έχουμε βάλει στην κατάψυξη για κάποιες ώρες το βούτυρο.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και μέσα σε αυτό τρίβουμε στον τρίφτη το βούτυρο.
- Κατόπιν τα τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνουν ψιχουλάκια, ρίχνουμε την άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γάλα, τις βανίλιες, τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και ζυμώνουμε, κάνουμε μια μπάλα το ζυμαράκι το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε τη ζύμη επάνω σε χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα 30 με 32 εκατοστά.
- Βάζουμε στο κέντρο ένα πιάτο ανάποδα πιέζουμε λίγο να αποτυπωθεί το στρογγυλό σχήμα του και κόβουμε στο εξωτερικό σημείο του ζυμαριού όπως δείχνω στις φωτογραφίες στα σχόλια.
- Έχουμε χτυπήσει ένα αυγό και αλείφουμε τα γύρω γύρω.
- Στο κέντρο του ζυμαριού πιέζουμε λίγο να γίνει μια κοιλότητα και απλώνουμε την μαρμελάδα.
- Βάζουμε το καρύδι γύρω γύρω στη μαρμελάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά και άλλα 15 χωρίς αέρα στους 180 βαθμούς , σύνολο 30 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni