ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ
Υλικά για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. κακάο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 κ.σ. σπορέλαιο
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά βάζοντας σιγά σιγά και το σπορέλαιο.
- Μόλις γίνει ενιαίο το μείγμα το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30×35 περίπου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζομαι.
Υλικά για το Σιρόπι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Τα βράζουμε μαζί για 2 λεπτά και περιχύνουμε το ζεστό παντεσπάνι.
Υλικά για τη λευκή κρέμα
- 2 κουτιά σαντιγί Μόρφατ, κρύα από το ψυγείο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα Μόρφατ να γίνουν σαντιγί 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
- Στρώνουμε την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μια ώρα.
Υλικά για τη γκανάζ σοκολάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα (εγώ έβαλα μισή υγείας και μισή γάλακτος)
- 150 γρ. γάλα εβαπορέ
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στη σπασμένη κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Τη ρίχνουμε πάνω στο γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το κόψουμε.
Δημιουργός συνταγής: Αnna Sultanova, συνταγή: Sofi Tsiopou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!