ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ
Υλικά
- 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μερίδες
- πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά σάλτσα πελτέ
- 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 ποτήρι κρασιού(μικρό δηλαδή) λάδι, αλάτι, πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε το κρέας να ροδίσει (το τσιγαρίζουμε) από όλες τις πλευρές.
- Όταν πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν με το κρέας.
- Βάζουμε τον πελτέ ανακατεύοντας γρήγορα και προσθέτοντας και την ντομάτα.
- Στη συνέχεια βάζουμε 3 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και το βράζουμε για περίπου 1 ώρα προσθέτοντας κι άλλο νερό στην κατσαρόλα.
- Αφού τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε τις πατάτες οπότε ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμη νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!