Πατάτες γιαχνί με χοιρινό κρέας

Πατάτες γιαχνί με χοιρινό στην κατσαρόλα

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ


Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά σάλτσα πελτέ
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι κρασιού(μικρό δηλαδή) λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.
  2. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε το κρέας να ροδίσει (το τσιγαρίζουμε) από όλες τις πλευρές.
  3. Όταν πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν με το κρέας.
  4. Βάζουμε τον πελτέ ανακατεύοντας γρήγορα και προσθέτοντας και την ντομάτα.
  5. Στη συνέχεια βάζουμε 3 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και το βράζουμε για περίπου 1 ώρα προσθέτοντας κι άλλο νερό στην κατσαρόλα.
  6. Αφού τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε τις πατάτες οπότε ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμη νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.

Πατάτες γιαχνί με χοιρινό στην κατσαρόλα

Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget