ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Υλικά:
- 1,5 - 2 κιλά Πατάτες (αναλόγως τι ταψί θα χρησιμοποιήσουμε).
- 750-850 γραμ. Τυρί γκούντα τριμμένο.
- 8-10 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε κυβάκια.
- λίγο αλάτι,
- λίγο πιπέρι,
- λίγο μοσχοκάρυδο.
- μαϊντανό λίγο (προαιρετικά)
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.
- Τις κόβουμε φέτες και τις βράζουμε για λίγο, δοκιμάζουμε με το πιρούνι να κρατάνε.
- Τις αδειάζουμε στο σουρωτήρι για να παγώσουν.
- Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε λίγο φρυγανιά τριμμένη (την πασπαλίζουμε στο ταψί).
- Τοποθετούμε με τη σειρά τις πατάτες στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Ρίχνουμε το μισό τυρί γκούντα και την χοιρινή ωμοπλάτη.
- Τοποθετούμε την δεύτερη στρώση από πατάτες.
- Πασπαλίζουμε ξανά λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο μαϊντανό
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί γκούντα.
- Χτυπάμε 2 αυγά σε ένα μπολ, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ξανά για λίγο.
- Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε λίγο φρυγανιά από πάνω.
- Το ψήνουμε στους 200, βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 - 50 λεπτά. (Αναλόγως την κουζίνα).
- Είναι έτοιμο όταν το τυρί λιώσει και πάρει χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!