ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
Τέλεια!!
Τα φτιάχνω συχνά γιατί μας αρέσουν πολύ!
Για την επάλειψη
Δημιουργός συνταγής: Μαρια Ροβιθάκη (εκτέλεση), συνταγή: Μαγδα Καραγιάννογλου
Υλικά
- 1 Βιτάμ
- 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- 2,5 φλιτζάνες ζάχαρη
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 βανίλιες
- 1 μικρό ποτηράκι κονιάκ ή λικέρ
- εμένα μου πήρε 1.700 αλεύρι γ.ο.χ.
Για την επάλειψη
- 1 αυγό αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, κόβουμε μπισκότα με κουπάτ σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και αλείφουμε με το αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Μαρια Ροβιθάκη (εκτέλεση), συνταγή: Μαγδα Καραγιάννογλου
Ακολουθήστε μας στο Google News!