ΕΥΚΟΛΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Υλικά
- 5 αυγά
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα φρέσκο
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 480 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ σταφίδες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψουν τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το ξύσμα.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά τις σταφίδες σταφίδες**.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 25x35cm και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
*κρατήστε μερικές σταφίδες να ρίξετε επάνω, θα γίνει πιο όμορφο εμφανισιακά.
**για να μην σας καθίσουν στον πάτο οι σταφίδες, αλευρώσετε τες ελαφρά πριν τις ρίξετε στο μείγμα.
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Credits:
Eleni KappouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ