Ρολό σοκολάτας

rolo sokolatas

ΡΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά

Για το Παντεσπάνι
  • 30 γρ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 65 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 2 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 4 αβγά
  • 120 γρ. ζάχαρη

Για τη Γέμιση
  • 1 κουτί Μόρφατ
  • άχνη ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 βανίλια
Για τη Γκανάς
  • 200 ml γάλα εβαπορέ
  • 200 κουβερτούρα


Εκτέλεση

  1. Έβαλα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το παντεσπάνι εκτός από τα αυγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
  2. Χτύπησα τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  3. Έριξα τα αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά σιγά - σιγά.
  4. Έριξα το μείγμα σε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας και το άπλωσα.
  5. Έψησα για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  6. Το έβγαλα και το τύλιξα σε ρόλο με μια πετσέτα και το άφησα να κρυώσει.
  7. Χτύπησα το Μόρφατ με όση άχνη θέλω, το κακάο και τη βανίλια.
  8. Το άπλωσα πάνω στο ρόλο.
  9. Το ξανατύλιξα με μια λαδόκολλα και το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες.
  10. Έκανα τη Γκανάς και την έριξα από επάνω.


Credits:

αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ