ΡΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
Για το Παντεσπάνι- 30 γρ. κακάο
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 65 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
- 2 κ.γ. ηλιέλαιο
- 4 αβγά
- 120 γρ. ζάχαρη
Για τη Γέμιση
- 1 κουτί Μόρφατ
- άχνη ζάχαρη
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 βανίλια
Για τη Γκανάς
- 200 ml γάλα εβαπορέ
- 200 κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Έβαλα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το παντεσπάνι εκτός από τα αυγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
- Χτύπησα τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Έριξα τα αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά σιγά - σιγά.
- Έριξα το μείγμα σε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας και το άπλωσα.
- Έψησα για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Το έβγαλα και το τύλιξα σε ρόλο με μια πετσέτα και το άφησα να κρυώσει.
- Χτύπησα το Μόρφατ με όση άχνη θέλω, το κακάο και τη βανίλια.
- Το άπλωσα πάνω στο ρόλο.
- Το ξανατύλιξα με μια λαδόκολλα και το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες.
- Έκανα τη Γκανάς και την έριξα από επάνω.
Credits:
αναστ γεώΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ