ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Υλικά
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 250 γρ βούτυρο
- 400 γρ καρύδια
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλιά της σούπας Ινδοκάρυδο
Σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- λίγο λεμόνι
- 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Κάνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε να παγώσει.
- Λιώνουμε το βούτυρο.
- Ξεπαγώνουμε πολύ καλά το φύλλο.
- Αλέθουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά
- Παίρνουμε ένα φύλλο, το περνάμε με το πινέλο λίγο βούτυρο λιωμένο και από πάνω βάζουμε ακόμα ένα φύλλο.
- Το περνάμε και αυτό με βούτυρο και από τη φαρδιά μεριά του φύλλου βάζουμε πέρα για πέρα γέμιση.
- Μετά παίρνουμε μια βέργα ψιλή και τυλίγουμε γύρω της το φύλλο. Σουρώνουμε και βγάζουμε την βέργα.
- Βάζουμε το ρολάκι στο βουτυρωμένο ταψί και αφού τα κάνουμε όλα τα περνάμε με το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά.
- Το αφήνουμε να γίνει ΧΛΙΑΡΟ το γλυκό και σιροπιάζουμε με ΚΡΥΟ το σιρόπι.
ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου