Σαραγλάκια εύκολα και γρήγορα

Σαραγλάκια

ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ


Το μόνο μυστικό τους καλό δέσιμο στο σιρόπι και καλό ψήσιμο

Υλικά

  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 250 γρ βούτυρο
  • 400 γρ καρύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
  • 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλιά της σούπας Ινδοκάρυδο

Σιρόπι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • λίγο λεμόνι 
  • 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού


Εκτέλεση

  1. Κάνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε να παγώσει.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο.
  3. Ξεπαγώνουμε πολύ καλά το φύλλο.
  4. Αλέθουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά
  5. Παίρνουμε ένα φύλλο, το περνάμε με το πινέλο λίγο βούτυρο λιωμένο και από πάνω βάζουμε ακόμα ένα φύλλο.
  6. Το περνάμε και αυτό με βούτυρο και από τη φαρδιά μεριά του φύλλου βάζουμε πέρα για πέρα γέμιση. 
  7. Μετά παίρνουμε μια βέργα ψιλή και τυλίγουμε γύρω της το φύλλο. Σουρώνουμε και βγάζουμε την βέργα.
  8. Βάζουμε το ρολάκι στο βουτυρωμένο ταψί και αφού τα κάνουμε όλα τα περνάμε με το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω.
  9. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά.
  10. Το αφήνουμε να γίνει ΧΛΙΑΡΟ το γλυκό και σιροπιάζουμε με ΚΡΥΟ το σιρόπι.


ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget