ΣΑΡΑΓΛΙ
Υλικά
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 κιλό καρύδια
- 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
- 1 κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο
- 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
Σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 800 γρ νερό
- κανέλα στικ
- 5 γαρίφαλα
- φλούδα πορτοκαλιού
- Βούτυρο 500 γρ. για τα φύλλα αφού το λιώσουμε
Εκτέλεση
- Η διαδικασία απλή, βουτυρώνουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε με το μείγμα καρύδια - φρυγανιά - γαρύφαλλο - κανέλα, ρολάρουμε και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.