Σαραγλί

saragli

ΣΑΡΑΓΛΙ



Υλικά

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό καρύδια
  • 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
  • 1 κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά

Σιρόπι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 800 γρ νερό
  • κανέλα στικ
  • 5 γαρίφαλα
  • φλούδα πορτοκαλιού
Βράζουμε πέντε λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι και 2 κουταλιές μέλι.

  • Βούτυρο 500 γρ. για τα φύλλα αφού το λιώσουμε


Εκτέλεση

  1. Η διαδικασία απλή, βουτυρώνουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε με το μείγμα καρύδια - φρυγανιά - γαρύφαλλο - κανέλα, ρολάρουμε και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  2. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  3. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.