Σκαλτσούνια με γέμιση λουκούμι (νηστίσιμα)



ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΟΥΚΟΥΜΙ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)


Υλικά για 20 - 22 κομμάτια

  • 100 ml ρετσίνα
  • 200 ml αραβοσιτέλαιο
  • 400 - 430 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
Για τη γέμιση
  • 10 με 11 λουκούμια   

Για το πασπάλισμα
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια ή λίγη κανέλα


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης.
  2. Τη βάζουμε στον πάγκο, πατάμε με τα χέρια να γίνει πάχος μισό εκατοστό και κόβουμε με ποτήρι κύκλους.
  3. Βάζουμε από μισό λουκούμι στον καθένα, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο ή σε ρόλο και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  5. Bγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με την άχνη ανακατεμένη με τη βανίλια ή την κανέλα.
*Μπορούμε να γεμίσουμε και με μαρμελάδα ή με λουκούμι μαζί με 1/4 καρύδι.
*Αν θέλουμε αφού κρυώνουν τα σκαλτσούνια ψεκάζουμε με ελάχιστο ροδόνερο και έπειτα πασπαλίζουμε με άχνη.

ΠΗΓΗ: Πετρινα Μπαρδανη


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget