ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΟΥΚΟΥΜΙ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)
Υλικά για 20 - 22 κομμάτια
- 100 ml ρετσίνα
- 200 ml αραβοσιτέλαιο
- 400 - 430 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
Για τη γέμιση
- 10 με 11 λουκούμια
Για το πασπάλισμα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια ή λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης.
- Τη βάζουμε στον πάγκο, πατάμε με τα χέρια να γίνει πάχος μισό εκατοστό και κόβουμε με ποτήρι κύκλους.
- Βάζουμε από μισό λουκούμι στον καθένα, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο ή σε ρόλο και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Bγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με την άχνη ανακατεμένη με τη βανίλια ή την κανέλα.
*Μπορούμε να γεμίσουμε και με μαρμελάδα ή με λουκούμι μαζί με 1/4 καρύδι.
*Αν θέλουμε αφού κρυώνουν τα σκαλτσούνια ψεκάζουμε με ελάχιστο ροδόνερο και έπειτα πασπαλίζουμε με άχνη.
*Αν θέλουμε αφού κρυώνουν τα σκαλτσούνια ψεκάζουμε με ελάχιστο ροδόνερο και έπειτα πασπαλίζουμε με άχνη.
ΠΗΓΗ: Πετρινα Μπαρδανη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!