Αναμειγνύουμε τη μαγιά και την ζάχαρη με το χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και το άλλο μισό αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε στην μέση.
Το ένα μέρος το ανοίγουμε σε φύλλο ορθογώνιο και το βάζουμε σε ορθογώνιο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύουμε την κέτσαπ με την μουστάρδα και με ένα πινέλο αλείφουμε στο φύλλο ζύμης, πασπαλίζουμε πρώτα με το τριμμένο ζαμπόν και έπειτα με το τριμμένο τυρί.
Το δεύτερο μέρος της ζύμης το ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Τοποθετούμε τα λουκάνικα στην ζύμη που βρίσκεται στο ταψάκι και βάζουμε από πάνω τις λωρίδες ζύμης εναλλάξ κάτω-πάνω από τα λουκάνικα.
Αλείφουμε τη ζύμη με αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσει.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!