ΣΠΕΣΙΑΛ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
- 200 ml γάλα
- 150 ml καλαμποκέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- λίγο τριμμένο ζαμπόν
- λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
- 3 κ.σ. κέτσαπ
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 16 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 1 αυγό αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε τη μαγιά και την ζάχαρη με το χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
- Μετά προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και το άλλο μισό αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
- Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε στην μέση.
- Το ένα μέρος το ανοίγουμε σε φύλλο ορθογώνιο και το βάζουμε σε ορθογώνιο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ανακατεύουμε την κέτσαπ με την μουστάρδα και με ένα πινέλο αλείφουμε στο φύλλο ζύμης, πασπαλίζουμε πρώτα με το τριμμένο ζαμπόν και έπειτα με το τριμμένο τυρί.
- Το δεύτερο μέρος της ζύμης το ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Τοποθετούμε τα λουκάνικα στην ζύμη που βρίσκεται στο ταψάκι και βάζουμε από πάνω τις λωρίδες ζύμης εναλλάξ κάτω-πάνω από τα λουκάνικα.
- Αλείφουμε τη ζύμη με αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγής: Maria Anestaki
Ακολουθήστε μας στο Google News!