
ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ ΣΟΥΠΕΡ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ!
Υλικά
- 4 αυγά
- 200 γρ μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ ανακατεμένο με 1 φακελάκι baking powder)
- 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο
** Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
** Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το κακάο) στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 4 λεπτά.
- Έπειτα, χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ένα μέρος και το δεύτερο στον κάδο όπως είναι.
- Ρίχνουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.
- Με μια κουτάλα ρίχνουμε πρώτα το λευκό μείγμα και μετά το μείγμα με το κακάο.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να κάνουμε τα εσωτερικά σχέδια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για μία ώρα περίπου.
- Μπορείτε να ρίξτε άχνη ζάχαρη στο σερβίρισμα.
Σημείωση: Εάν δείτε ότι το σκούρο μέρος (αυτό με το κακάο) γίνεται πιο πηχτό ρίξτε λίγο γάλα για να το αραιώσετε)