ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
Αυτά τα τρουφάκια είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Είναι εύκολα στην προετοιμασία και γεμάτα γεύση.
Υλικά:
- 250 γρ. Βιτάμ μαλακό
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 κ.σ. κακάο
- 4 κ.σ. Μερέντα
- 4 κ.σ. κονιάκ
- 200 ml φρέσκο γάλα
- 2 πακέτα μπισκότα Πτιμπέρ Παπαδοπούλου
- Κονιάκ για βούτηγμα των χεριών
- Κουβερτούρα λιωμένη
- Τριμμένη σοκολάτα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το κακάο, τη Μερέντα και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
- Βουτάμε τα μπισκότα Πτιμπέρ στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά μέχρι να ενωθούν.
- Βάζουμε λίγο κονιάκ σε ένα μπολάκι και βουτάμε τα χέρια μας για να πλάσουμε τα τρουφάκια.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες στο επιθυμητό μέγεθος.
- Λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βουτάμε τις μπαλίτσες στην λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με τριμμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση και διακόσμηση.
- Αφήνουμε τα τρουφάκια να κρυώσουν και να σφίξουν πριν τα σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!