ΚΕΪΚ - ΤΟΥΡΤΑ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ!
Εύκολο και πεντανόστιμο κέικ γεμιστό με υπέροχη κρέμα πατισερί!!
Για τη ζύμη:
Υλικά (Για φόρμα 22 - 24 εκ.)
Για την Κρέμα- 500 μλ γάλα
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 60 γρ κορν φλάουρ
- 50 γρ βούτυρο
- βανίλια
Για τη Ζύμη
- 4 αυγά
- 120 γρ ζάχαρη
- 75 μλ σπορέλαιο
- 150 γρ γάλα
- 300 γρ αλεύρι
- 30 γρ κακάο
- 8 γρ μπέικιν πάουντερ
- βανίλια και λίγο αλάτι
- 100 γρ κουβερτούρα
- 50 γρ καβουρδισμένα καρύδια
- 3 κουτ. γλ σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Ανακατεύουμε όλα υλικά και βάζουμε στη φωτιά να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις πήξει βγάζουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη:
- Χτυπάμε ελαφρώς αυγά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και τα στερεά υλικά.
- Αδειάζουμε τη ζύμη σε μία φόρμα και στη μέση βάζουμε την κρέμα πατισερί.
- Ψήνεται μαζί και η ζύμη και η κρέμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 - 35 λεπτά στις αντιστάσεις.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και από πάνω ρίχνουμε γλάσο.