Κέικ - Τούρτα Βεζούβιος!



ΚΕΪΚ - ΤΟΥΡΤΑ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ!

Εύκολο και πεντανόστιμο κέικ γεμιστό με υπέροχη κρέμα πατισερί!!

Υλικά (Για φόρμα 22 - 24 εκ.)

Για την Κρέμα
  • 500 μλ γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 60 γρ κορν φλάουρ
  • 50 γρ βούτυρο
  • βανίλια

Για τη Ζύμη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 75 μλ σπορέλαιο
  • 150 γρ γάλα
  • 300 γρ αλεύρι
  • 30 γρ κακάο
  • 8 γρ μπέικιν πάουντερ
  • βανίλια και λίγο αλάτι
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 50 γρ καβουρδισμένα καρύδια
  • 3 κουτ. γλ σπορέλαιο

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. 
  2. Ανακατεύουμε όλα υλικά και βάζουμε στη φωτιά να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. 
  3. Μόλις πήξει βγάζουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
 
Για τη ζύμη: 
  1. Χτυπάμε ελαφρώς αυγά με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και τα στερεά υλικά.
  3. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μία φόρμα και στη μέση βάζουμε την κρέμα πατισερί. 
  4. Ψήνεται μαζί και η ζύμη και η κρέμα.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 - 35 λεπτά στις αντιστάσεις. 
  6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και από πάνω ρίχνουμε γλάσο.



ΠΗΓΗ: Olha Pazyuk