Τούρτα Σαρλότ



ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΡΛΟΤ


Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 5 αυγά χωρισμένα 
  • 1 μικρή κούπα ζάχαρη
  • 1 μικρή κούπα αλεύρι 
  • 1 βανίλια 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα
  • 2 πακέτα τυρί κρέμα  Φιλαδέλφεια 
  • 1 πακέτο τυρί μασκαρπόνε 

Για το γαρνίρισμα
  • φράουλες 
  • σαντιγί

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη. 
Όταν γίνουν μαρέγκα ρίχνουμε έναν - έναν τους κρόκους και τη βανίλια.
Κλείνουμε το μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Το προσθέτουμε κι αυτό και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με μαρίζ εγκλωβίζοντας τον αέρα μέσα. 
Το βάζουμε σε ταψάκι 30 cm και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Χτυπάμε τα Φιλαδέλφεια και το μασκαρπόνε στο μίξερ.
Κόβουμε το παντεσπάνι στα δυο, απλώνουμε την κρέμα στον ένα δίσκο και βάζουμε ψιλοκομμένες φράουλες.
Μπορούμε στην κρέμα να βάλουμε και μαρμελάδα φράουλας και κομμάτια φράουλας.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, το γεμίζουμε με σαντιγί και γαρνίρουνε όπως θελουμε.



Credits:

Annitsa Annitsaannitsa
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ