ΤΟΥΡΤΑ ΣΕΡΑΝΟ
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γ. μπέικιν.
- 3 κ.γ. κακάο
- Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν, μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά.
- Ψήνω σε αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. που έχω στρώσει λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
- Αφήνω να κρυώσει καλά (Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μέρα) και κόβω σε τρεις δίσκους.
Σιρόπι:
- 2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
- 3 κούπες του τσαγιού νερό
- 2 κ.γ. κακάο
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια.
- Το σιρόπι το βράζουμε για 3 λεπτά.
Για την κρέμα:
- 1 Μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο
- 1 κουβερτούρα 125 γρ. λιωμένη
- Χτυπάμε τη Μόρφατ να αφρατέψει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, απλώνουμε το 1/3 της κρέμας.
- Έπειτα βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, απλώνουμε κρέμα και σε αυτό.
- Τέλος τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε.
- Ψυγείο για αρκετές ώρες γιατί όσο μένει στο ψυγείο γίνεται καλύτερη
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!