ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΑΕΡΟΣ
Υλικά
Για 5 φύλλα
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- νερό όσο πάρει μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει
Για να ανοίξουμε τα φύλλα
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο και κρύο
- 100 ml ελαιόλαδο για να βάλουμε τα μπαλάκια της ζύμης
Γέμιση
- 400 γρ φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ζυμώνω τα υλικά της ζύμης και χωρίζω σε 5 μπαλάκια.
- Τα βάζω μέσα στο μείγμα βούτυρο - λάδι και αφήνω για 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Βάζω λίγο βούτυρο - ελαιόλαδο στο τραπέζι, βάζω το μπαλάκι ζύμης, βουτάω τις παλάμες στο βούτυρο, πιέζω το μπαλάκι να ανοίξει σε φύλλο μικρό και αρχίζω να απλώνω από το κέντρο προς τα έξω σιγά - σιγά.
- Eπειτα τραβάω τις άκρες με προσοχή να ανοίγει το φύλλο για να γίνεται πολύ λεπτό.
- Aν σκιστεί σε κάποια σημεία δεν πειράζει, γιατί τυλίγω σε ρόλο.
- Πασπαλίζω τη φέτα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τυλίγω από τη μια άκρη σε ρόλο και μετά σε σπιράλ.
- Αν θέλω τυλίγω σε σπιράλ και κάνω 5 πίτες ατομικές.
- Όσο βούτυρο - ελαιόλαδο περίσσεψε το περιχύνω πάνω στην πίτα.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά περίπου.
ΠΗΓΗ: Πετρινα Μπαρδανη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!